Kategorier
Uncategorized

Nya äventyr för glasmästarna

Då var det dags igen, kära blogg!

Jag och Lasse har varit på äventyr och det är dags att dela med oss av en ny historia. Den här gången handlar det om ett jobb som förvandlades till en weekend-resa.

Vi begav oss till Malmö med traktamente och hotell bokat för att genomföra ett större jobb vi blivit inbokade på över en långhelg. När vi anlände till Malmö på torsdagen fick vi dock en överraskning som hette duga. Platsen där arbetet skulle utföras var inte riktigt färdig på grund av omfattande markarbeten och vi kunde omöjligen utföra vårt uppdrag.

Uppdragsgivaren bad så hemskt mycket om ursäkt och lovade att vi skulle få betalt i alla fall även fast vi inte lyfte ett finger. Vi hade ju trots allt avbokat allt annat och tagit med oss rubb och stubb och oss själva och åkt ner till Malmö.

Det visade sig att vi hade ett antal dagar ledigt så vi bestämde oss för att kolla utbudet på andra sidan bron. Vi begav oss till Köpenhamn för en heldag. Planen var egentligen att vandra på Ströget, ta en pölse och ha det allmänt gott i ett soligt Danmark. Men When in Denmark, som ingen brukar säga men som alla borde säga… så tog vi såklart varsin Tuborg på en uteservering.

En blev snabbt fem och vips fick Lasse den briljanta idén att vi skulle ta oss till Christiania. När vi satt i taxin dit blev Lasse röksugen och frågade chauffören om han hade en cigg på sig.

Här måste det ha brustit i kommunikationen, eller så la chauffören ihop ett plus ett på egen hand. Rökning plus Christiania.

På knackig engelska sa han något i stil med att ”min kusin kan fixa det” och han vände tvärt om bilen. Vi hamnade i ett sunkigt bostadsområde och undrade vad vi gett oss in på. När Lasse lyckades förklara att vi letade efter vanliga cigaretter skrattade vi alla gott. Chauffören tog oss sedan vidare ut i Köpenhamns-natten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.