Kategorier
Uncategorized

Glasmästaren ser allt (nästan)

Här på bloggen kan vi på Hofterups Glas givetvis dela med oss av stort och smått. Seriösa grejer som har med jobbet att göra men också ett och annat skoj.

Dagens inlägg lutar mer åt det senare hållet, en rolig historia som utspelar sig för ett antal år sedan. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och personen i historien går knappast att identifiera på den knapphändiga information jag tänkt delge samt det faktum att vi en gång i tiden var hemma hos personen och utförde ett jobb.

Det var en varm sommardag i juli, strax före semestern, och jag och Lasse var ute på ett av de sista jobben innan vi skulle ta ledigt. Jobbet var på andra våningen på en villa där ett av fönstrena hade gått sönder på grund av ett stenskott från gräsklipparen, om jag minns rätt.

Det aktuella fönstret var placerat vid kundens arbetsrum och kunden, en man i 50-årsåldern, hade en dator som stod med skärmen riktad precis mot fönstret. Efter första lunchpausen hade mannen använt datorn och både jag och Lasse fick oss ett gott skratt när webbläsaren var öppen med en hemsida med, eh, vuxenfilmer.

Dagen därpå surfade kunden återigen på datorn över lunchen och glömde webbläsaren öppen. Denna gång hade han surfat in på viagrastore.se och fyllt varukorgen med prylar.

Jag och Lasse fick syn på det och drog skämt fram och tillbaka av ganska barnslig karaktär. Den här gången var mannen ute och rökte i trädgården och hörde oss, varpå han högröd i ansiktet sprang över till oss och skrek att “ni glasmästare har betalt för att laga fönster, inte för att stå och glutta!”.

Både jag och Lasse vek oss dubbla av skratt men mannen i huset fick sista ordet då ryckte undan stegen. Jag och Lasse satt strandade fast på taket och fick oss en läxa som heter duga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *