Kategorier
Uncategorized

Härligt samarbete på fabrik

Nu har vi nyss kommit tillbaka från Gävle där vi hade ett härligt uppdrag. Vi fick nämligen byta ut gamla fabriksfönster på en fabriksbyggnad från 1800-talet och vi fullkomligen älskar ju att jobba med detta. Att få piffa upp vackra fönster på gamla vackra byggnader samt att jobba med välvda fönster med spröjs är något som vi tycker är helt underbart.

Vi arbetade även invändigt eftersom det fanns flera fönster inomhus. En chef på fabriken berättade att de förr i tiden skiljde förmännen från arbetarna så att förmännen skulle kunna stå på andra våningen och se till så att arbetet utfördes nere på golvet.

I samband med vårt arbete genomfördes en helrenovering av fabriken och vi fick äran att arbeta tillsammans med en kunnig firma som jobbade med att lägga industrigolv gävle vilket visade sig fungera väldigt bra. Vi blev hänvisade till delar av fabriken där de inte lade golv för tillfället och så jobbade vi i tandem, skulle man kunna säga. Det blev en härlig symbios där vi alla samarbetade bra.

Något som var väldigt trevligt med att jobba på det här sättet var att vi kunde samspråka och ha trevliga fikastunder tillsammans. Firman som lade golv var från Skåne och det var en äldre herre där som hade många roliga historier från sitt kringflackande och smått galna liv. Vi skrattade gott i princip varje gång han satte sig för att berätta dessa.

Att byta fönster på en så stor fabrik som vi gjorde är ett arbete som kräver ett visst fokus och detta kunde vi kombinera genom att arbeta hårt och målmedvetet i perioder och sedan slappna av alldeles och njuta av umgänget när det var dags för fikapaus.

Allt som allt så var det ett väldigt trevligt projekt och vi trivdes bra i Gävle. Nu ser vi fram emot nya uppdrag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.